• Geen producten in je winkelmand.

  • Log in

ZO EET JE MEER GROENTEN

The Healthy Way
  | 
20 januari 2023

Groenten zijn gezond. Tot zover niets nieuws want dat weten we allemaal. Toch eten we niet genoeg groente. Nederlandse volwassenen eten gemiddeld 143 gram groente per dag, het advies is om 250 gram groenten per dag te eten. Ruimte voor verbetering dus.

π—šπ—₯π—’π—˜π—‘π—§π—˜ π—œπ—¦ π——π—˜ π—•π—”π—¦π—œπ—¦
Wat je ook op het menu hebt staan, zorg dat er altijd groente bij zit. Dat kan ervoor, erbij of erna; als je het maar binnenkrijgt. Bestaat je maaltijd uit een gerecht met vooral brood, aardappelen, pasta, vlees? Prima maar neem een bak sla erbij .

π—šπ—₯π—’π—˜π—‘π—§π—˜ π—”π—Ÿπ—¦ π—§π—¨π—¦π—¦π—˜π—‘π——π—’π—’π—₯π—§π—π—˜
Je kunt natuurlijk ook groente als tussendoortje eten. Zorg dat je een zak winterpenen is je koelkast hebt, of een zakje geraspte worteltjes. Heerlijk om tussendoor weg te knabbelen. Je kunt ook rauwe groenten eten tijdens het koken. Vaak heb je dan al een beetje trek. Zet een bakje snoeptomaatjes, worteltjes of komkommer naast je en ongemerkt heb je (extra) groente binnen.

π—šπ—₯π—’π—˜π—‘π—§π—˜ π—§π—œπ—π——π—˜π—‘π—¦ π——π—˜ π—Ÿπ—¨π—‘π—–π—›
We zijn een volk van β€˜de bruine boterham met kaas’. Zodra ik mensen adviseer om meer salade te eten tijdens de lunch krijg ik vaak te horen β€˜elke dag sla…ik word het een beetje zat’. De boterham met kaas lijken we echter nooit zat te worden πŸ˜‰. Het hoeft echter niet het één of het ander te zijn. Je kunt ook kiezen voor 1 boterham en een bakje sla. Als je je gewone hoeveelheid boterhammen wilt blijven eten dan is dat ook prima. Maar neem dan alsnog die extra groenten erbij.

Artikel uit de categorie:
Blog Healthy Tutorials
Β© 2024 The Healthy Way - Powered by Maatos