• Geen producten in je winkelmand.

  • Log in

HAALBARE GOEDE VOORNEMENS

The Healthy Way
  | 
1 januari 2023

π—šπ—’π—˜π——π—˜ 𝗩𝗒𝗒π—₯π—‘π—˜π— π—˜π—‘π—¦? π—¦π—§π—˜π—Ÿ π—›π—”π—”π—Ÿπ—•π—”π—₯π—˜ π——π—’π—˜π—Ÿπ—˜π—‘
Yeahhh, het is zover: het nieuwe jaar is begonnen. Tijd voor onze goede voornemens, waarmee we goed van start gaan maar die maar al te vaak sneuvelen.

π—ͺ𝗔𝗔π—₯ π—šπ—”π—”π—§ π—›π—˜π—§ π— π—œπ—¦
Als het aankomt op goede voornemens leggen we de lat vaak veel te hoog voor onszelf. We gaan alles anders doen, ontzeggen ons veel te veel, verplichten onszelf veel te veel. Dat houdt niemand vol.

π—›π—”π—”π—Ÿπ—•π—”π—₯π—˜ π——π—’π—˜π—Ÿπ—˜π—‘
Zorg ervoor dat je jezelf uitdaagt met haalbare doelen. Stel je sport nu helemaal niet omdat je het eigenlijk helemaal niet zo leuk vind. Ga dan niet met jezelf afspreken om 5x per week naar de sportschool te gaan. Een veel haalbaarder doel is om te zeggen: ik ga 3x per week een flinke wandeling maken, of thuis krachttraining doen. Misschien is het zelfs beter om met 2x per week te beginnen. Dan kun je altijd nog voor een 3de keer gaan maar dat is dan extra, als je die 2x haalt dan heb je je doelstelling behaald.

π—‘π—œπ—˜π—§ π—§π—˜ 𝗦𝗧π—₯π—˜π—‘π—š
Hetzelfde geldt natuurlijk voor voeding. Ga jezelf alsjeblieft niet alles ontzeggen. Dat hou je niet vol. Kijk eens naar de voeding die Γ©cht belangrijk voor je is en dat waar je makkelijker zonder kunt. Stel je neemt elke dag een gevulde koek bij de koffie. Spreek dan met jezelf af dat je dat nu bijvoorbeeld alleen nog maar op zaterdagavond doet. Hiermee train je je zelfdiscipline Γ©n ontzeg je jezelf niet alles.

Artikel uit de categorie:
Blog Healthy Tutorials
Β© 2024 The Healthy Way - Powered by Maatos