• Geen producten in je winkelmand.

  • Log in

DIT IS DE ENIGE MANIER WAARMEE JE KUNT AFVALLEN

The Healthy Way
  | 
2 januari 2023

Om af te vallen moet je minder calorieΓ«n binnenkrijgen dan dat je verbruikt. Dat is de enige manier waarop je gaat afvallen. Vergeet allerlei misleidende producten en loze beloftes. Afvallen doe je door niet te veel te eten. Er zijn een aantal uitzonderingen maar dit is hoe het voor de meeste mensen werkt.

π—›π—’π—˜π—©π—˜π—˜π—Ÿ π—–π—”π—Ÿπ—’π—₯π—œπ—˜π—˜π—‘ π—›π—˜π—• π—π—˜ π—‘π—’π——π—œπ—š
De hoeveelheid calorieΓ«n die je nodig hebt verschild per persoon. Dit ligt o.a. aan je geslacht, je leeftijd, hoe actief ben je, sport je, en wat is je doel. Dit zijn allemaal gegevens die nodig zijn voor het berekenen van jouw persoonlijke benodigde calorieΓ«n.

π—›π—’π—˜ π—©π—˜π—₯𝗕π—₯π—¨π—œπ—ž π—π—˜ π—–π—”π—Ÿπ—’π—₯π—œπ—˜π—˜π—‘
Ieder mens verbruikt een bepaalde hoeveelheid calorieΓ«n om β€˜de motor te kunnen laten draaien’. Dit is het Basaal Metabolisme. Hierbij moet je denken aan ademhalen, je hartslag, je lichaam op temperatuur houden, dat soort dingen. Daarbij komt het verbruik door activiteit. Dit kan actieve beweging (sport, wandelen) zijn. Maar ook met nadenken verbruik je calorieΓ«n. De zogenoemde NEAT is ook van invloed. NEAT staat voor β€˜Non-Exercise Activity Thermogenesis. Dit gaat over hoe actief en bewegelijk je bent als persoon. Hierbij moet je denken aan kleine, vaak onbewuste, activiteiten zoals de trap nemen ipv de lift, het huis poetsen & opruimen, niet stil kunnen zitten, etc.

𝗦𝗧𝗒𝗣 π—˜π—₯ π—‘π—œπ—˜π—§ π—§π—˜ π—©π—˜π—˜π—Ÿ π—œπ—‘
Krijg je net zoveel calorieΓ«n binnen als je verbruikt, dan blijf je op gewicht. Wil je afvallen, dan moet je ervoor zorgen dat je minder binnenkrijgt of meer verbruikt. Dat is hoe het werkt.

Artikel uit de categorie:
Blog Healthy Tutorials
Β© 2024 The Healthy Way - Powered by Maatos