• Geen producten in je winkelmand.

  • Log in

BEWAAR JE TOETJE

The Healthy Way
  | 
7 februari 2023

Als kind zijnde wordt het ons al aangeleerd: als je netjes je bord leeg eet, krijg je een toetje. Een zoete beloning voor als je goed je best hebt gedaan. Hiermee wordt ons de onbewust gewoonte aangeleerd dat zoet eten een beloning kan zijn.

π—ͺ𝗔𝗔π—₯𝗒𝗠 π—˜π—§π—˜π—‘ π—”π—Ÿπ—¦ π—π—˜ π—”π—Ÿ π—©π—’π—Ÿ π—­π—œπ—§
Het eten van een dessert direct na de maaltijd is voor velen een gewoonte geworden die ook in het volwassen leven doorgezet wordt. Maar eigenlijk is het natuurlijk best een vreemde gewoonte. Je hebt net een hoofdmaaltijd gegeten en vervolgens eet je ook nog een dessert. Dat is niet omdat je op zo’n moment nog (buik) honger hebt. Dat is puur omdat je het gewend bent.

π—ͺ𝗔𝗧 π—žπ—¨π—‘ π—π—˜ π—•π—˜π—§π—˜π—₯ π——π—’π—˜π—‘
Al die verschillende voedingsmiddelen in 1 maaltijd stoppen is best een aardig klusje voor je lichaam om te moeten verwerken. Niet voor niks krijgen veel mensen β€˜een dipje’ na de avondmaaltijd. Daarbij is het vaak zo dat je later op de avond weer trek krijgt en iets wilt eten. Je kunt dan ook beter je toetje bewaren voor later op de avond. Genieten van je dessert in plaats van het koekje bij de koffie of een zak chips. Zo spaar je calorieΓ«n.

π—§π—œπ—£:
Wil je toch graag iets zoets direct na de maaltijd? Neem een kopje zoethout- of pepermuntthee. Die laatste is ook nog eens goed voor de spijsvertering.

Artikel uit de categorie:
Blog Healthy Tutorials
Β© 2024 The Healthy Way - Powered by Maatos